Britanicii sunt utilizatorii de internet din Europa cel mai putin afectati de catre amenintarile de tip malware, informeaza PC World. Doar 8.1% din computerele din Marea Britanie scanate erau tinta unor amenintari active, dar 27% din acestea contineau o amenintare inactiva sau una care actiona greu.

La nivel mondial, Franta a fost desemnata tara cea mai afectata de catre amenitarile malware, 28,2% din computerele testate continand o astfel de amenintare. Pe urmatoarele pozitii s-au clasat Mexicul (23,1%), Brazilia (18%), Statele Unite (17,8%) si Argentina (17,4%).

Clasamentul este intocmit doar pe baza utilizatorilor care au intrat pe site-ul companiei care a produs solutia folosita la testare, Panda Software, si au acceptat sa se supuna testului. Aproximativ 8% din PC-urile scanate aveau instalate solutii antivirus.

Pentru moment, nu se cunoaste numarul PC-urile infectate de malware, desi anul trecut Microsoft a anuntat ca doar un PC din fiecare 300 care are instalat sistemul de operare Windows este infectat de malware.

Sursa: PC World