Britanicii se vor pronunţa pe 23 iunie, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale ţării în ultimele decenii.

Secretarul general al OECD, Angel Gurria, a declarat într-un interviu pentru BBC că ieşirea din Uniunea Europeană ar fi o decizie greşită pentru Marea Britanie. "Am făcut mai multe calcule şi am ajuns la concluzia că Brexit este o taxă…Este echivalent cu pierderea echivalentului salariului pe o lună în decurs de patru ani şi aceasta este o pierdere consistentă", a spus Angel Gurria.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, publicat miercuri de institutul de sondare a opiniei publice ICM, campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană are un avans mic faţă de cea pentru rămânerea în cadrul blocului comunitar. Aproximativ 46% dintre alegători s-au pronunţat în favoarea aşa-numitului Brexit, faţă de cei 44% care cred că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE, nefiind luaţi în considerare alegătorii indecişi, se arată în sondajul ICM.

Sondajul online, efectuat între 22 aprilie şi 24 aprilie, a fost realizat în cursul vizitei în Marea Britanie a preşedintelui SUA Barack Obama, care a cerut ţării să susţină apartenenţa la UE în cadrul referendumului ce va avea loc la 23 iunie.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 34 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

SURSA: Agerpres