Ninge abundent pe Autostrada Soarelui și riscul de ambuteiaj crește pe minut ce trece, mai ales că A2 este cunoscută ca cea mai expusă cale rutieră importantă din România. Autostrada spre Constanța aproape că nu este protejată de niciun copac și de nicio construcție specială împotriva zăpezii și viscolului.

În Vaslui, o mașină e blocată pe un drum din cauza viscolului puternic, iar un TIR nu poate înainta.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Prahova, ninge pe DN 1, între stațiunea Sinaia și limita cu județul Brașov, pe alocuri este zăpadă depusă pe carosabil.

În aceleași condiții de trafic se circulă și pe DN1A, între localitatea Cheia și județul Brașov. S-a depus, pe alocuri, un strat de zăpadă de 1 cm. Se acționează cu material antiderapant, trafic redus.

În județul Brașov, s-a depus un strat subțire de zăpadă, ninge ușor pe DN1 și DN 1A. Se acționează cu material antiderapant, trafic redus.

Pe DN7, în județele Argeș, Vâlcea și Sibiu, se circulă în condiții de iarnă, ninge continuu, însă traficul este redus la această oră. Se acționează cu material antiderapant.

Pe DN 2, pe raza județelor Bacău, Neamț și Suceava, circulația se desfășoară fără probleme, în condiții de iarnă. Valorile de trafic sunt reduse și se acționează cu material antiderapant.

 

Cale ferată blocată

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar este oprit pe secţia de cale ferată 125, la kilometrul feroviar 2 + 266 de metri, în zona staţiei CF Giroc (halta Semenic), după ce un tren care circulă pe relaţia Timişoara – Târgu Mureş a surprins şi accidentat, la trecerea la nivel cu calea ferată, un autoturism, al cărui şofer nu a respectat semnalele luminoase şi acustice.