Potrivit AFP, care citează autorităţile de la Ankara, cutremur a avut loc în estul ţării, în districtul Sivrice, în provincia Elazig. Institutul american USGS a estimat magnitudinea seismului la 6,7 grade.

Agenţia guvernamentală pentru situaţii de urgenţă a declarat la televiziunea naţională că echipele de intervenţie caută supravieţuitori printre ruinele a câtorva clădiri de patru etaje, care s-au prăbuşit în oraşul Maden.

Potrivit CNN, seismul a fost resimţit de aproape o jumătate de milion de locuitori.

Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a declarat că districtul Sivrice “a fost foarte grav lovit” şi că “echipe de salvare sunt pe drum”. Potrivit lui Soylu, mai multe clădiri s-au prăbuşit în regiune şi deocamdată există informaţii cu privire la patru persoane decedate, două la Elazig şi alte două în provincia vecină Malatya. “Sperăm că nu vor exista alte victime”, a spus el.

Seismul a fost resimţit în mai multe regiuni din estul Turciei, printre care Tunceli, potrivit postului de televiziune NTV.

Situată pe mai multe linii de falii tectonice, Turcia este frecvent lovită de seisme. În 1999, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a lovit estul Turciei şi s-a soldat cu peste 17.000 de morţi, dintre care mai mult de o mie la Istanbul, oraş cu peste 15 milioane de locuitori.