Viorica Dăncilă a promis miercuri că va încerca să găsească joi o soluţie astfel încât angajaţii din ministerele care au aparţinut ALDE să îşi primească salariile.

„Mâine voi avea şedinţă de guvern şi voi încerca să găsesc o soluţie astfel încât oamenii să îşi primească salariile. Oamenii nu trebuie să fie victime ale deciziilor politice. Aşa cum am găsit o soluţie ca să îşi primească pensiile, şi mâine voi căuta o soluţie ca oamenii să îşi primească salariile. Dincolo de lupta aceasta politică, dincolo de orgoliul unora, sunt oameni care trăiesc de la salariu la salariu şi nu trebuie să ne jucăm cu astfel de lucruri, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate”, a afirmat Dăncilă la Palatul Victoria, întrebată dacă joi se va adopta în şedinţa de guvern o ordonanţă de urgenţă pentru ca angajaţii din ministerele care au aparţinut ALDE să îşi primească salariile.

Guvernul ar urma să adopte joi o ordonanță de urgenţă de modificare a Codului administrativ spun surse politice. Astfel secretarii generali din ministere au drept de semnătură ca ordonatori de credite, adică pot semna state de plată şi facturi.