Fabrica Lactate Brădet a fost oprită la sfârşitul lunii februarie, după scandalul lotului de 25 de kilograme de brânză cu E.coli. Valul de îmbolnăviri din judeţul Argeş a dus la moartea a trei bebeluşi.

"Cei trei angajați purtători de E.coli lucrează la noi, aceștia au făcut tratament, s-au făcut toate analizele la angajați și analizele au ieșit negative. Analizele au fost făcute din nou la Cantacuzino, analizele au fost trimise la Institutul de Sănătate publică, care și-a dat acordul pentru ca acești oameni să lucreze în continuare. Menționez că aceștia nu lucrau la data respectivă la secția de brânzeturi. Ei lucrează pe o linie de ambalare, unde nu intrau oricum în contact cu produsul", a explicat Marius Badea, patronul firmei Brădet.

"Această analiză este o analiză făcută de noi, am vrut să se facă pentru a nu avea niciun fel de suspiciune. Ea nu este cerută de legislația în vigoare în România", a adăugat acesta. 

"Imediat ce am anunțat redeschierea fabricii, partenerii noștri de afară au făcut deja comenzi pentru săptămâna următoare. Mai mult ca sigur vom relua exportul pentru că ne-am bucurat de încrederea lor, după atâția ani în care am exportat și nu am avut niciun fel de probleme, acest val care ne-a făcut să sistăm pentru o lună producția i-a afectat și pe dânșii și am găsit dorința de a relua activitatea", a mărturisit Marius Badea.