„Adevărata criză va veni anul viitor. Economia mondială nu își revine. Nu avem nimic care să ne arate că am depășit ceea ce se întâmplă. Momentele grele urmează. Sunt surprins de colegii mei din opoziție, care cred că se vor descurca mai bine”, a transmis premierul bulgar, Boiko Borisov, la începutul ședinței de guvern de miercuri, potrivit monitor.bg

Premierul a subliniat ceea ce se întâmplă în lume

„Vedeți că lumea încă oscilează și nu există o soluție pe care să o implementăm împreună. Mi se par interesanți colegii din dreapta atunci când spun că ar trebui să închidem și să punem în carantină orașele”, a comentat Borisov. El a menționat ca exemple închiderea Melbourne și revoltele de la Belgrad.

Borisov a anunțat că este cel mai ușor să se închidă totul, dar trebuie să ne obișnuim să trăim cu virusul, deoarece sistemele financiare și sociale nu vor rezista. „Atunci statul se va dezintegra”, a spus Borisov, solicitând ca Bulgaria să atare că democrația nu înseamnă doar drepturi, ci și responsabilități.

Potrivit acestuia, oamenii sunt bine informați și pot evalua riscul de infecție. „Dezinfectarea, distanțarea și masca protejează. De ce aveți nevoie de un ordin pentru a fi duse la îndeplinire. Fie că mergi la un bar, la un teatru, un meci este o alegere. Este necesar să închidem cu un ordin?”, a întrebat Borisov.