‘Am să vă citez din scrisoarea cu FMI, aşa cum este proiectul ei până în prezent. La pagina 3 scrie în felul următor: ‘Pentru a finaliza revenirea totală la nivelurile salariale anterioare reducerii temporare de 25% din anul 2010, vom implementa alte majorări salariale în cursul anului 2012. Aceste majorări vor fi însă condiţionate de progresul înregistrat în reducerea numărului de angajaţi din sectorul public prin plecări naturale din sistem, astfel încât să fie menţinut nivelul total al cheltuielilor cu salariile la cel mult 7,2% din PIB. Continuăm să fim complet dedicaţi unor politici salariale responsabile în sectorul public care să asigure sustenabilitate fiscală şi să ajute la păstrarea competitivităţii”, a spus Boc.

De asemenea, premierul a menţionat că în prezent sectorul bugetar cuprinde circa 1,233 milioane de angajaţi.
Apelul şefului statului este un mesaj sănătos, de tip preventiv
Apelul preşedintelui Traian Băsescu referitor la renunţarea la ‘populisme’ este un mesaj sănătos, de tip preventiv, a declarat luni seara premierul Emil Boc.

‘Eu cred că este un mesaj foarte sănătos. (…) A fost un mesaj de tip preventiv. E mai uşor să previ decât să reglezi după ce apare incidentul şi acelaşi lucru l-am spus şi eu în fiecare zi de luni când avem şedinţa Coaliţiei’, a spus Boc la TVR.

El a ţinut să precizeze că liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a vorbit în şedinţa Coaliţiei de luni despre precauţie.

‘Chiar astăzi domnul Pambuccian, care a venit la sfârşitul şedinţei, a subliniat foarte sănătos faptul că să fim extrem de precauţi, extrem de ponderaţi pentru că lucrurile în lume nu merg într-o direcţie bună şi dânsul întotdeauna are o viziune din aceasta în care preferă prudenţa în locul unui optimism nefundamentat. Am observat un plus de exigenţă tocmai în acest sens al exigenţei din partea domnului Pambuccian. Şi cred că, în primul rând, este un mesaj de prevenţie şi care spune lucrurilor pe nume: ‘atenţie nu este timpul să ne jucăm cu populisme electorale sau să greşim greşelile din 2008”, a completat şeful Executivului.

Premierul a subliniat că, în ceea ce priveşte mărirea salariilor, se merge pe majorarea acestora în 2012.

‘Dacă lucrurile merg pe această direcţie a echilibrului şi nu vor fi excese electorale, creşterea economică pe care o prognozăm se confirmă şi ne încadrăm în ţintele de deficit, atunci sunt toate şansele ca pe parcursul anului 2012 să se recupereze drepturile salariale pierdute, a spus premierul, subliniind că restul sunt scenarii, făcând referire şi la varianta cu anul 2011.

El a susţinut că, în cazul în care se urmau ‘politicile lui Ponta şi Antonescu’, România era în incapacitate de plată.