Boala care face ravagii după pandemie! Medicii au intrat în alertă: Ne așteptăm să fie o creștere

Așadar, medicii au spus că oamenii nu au mai mers la spitale pentru controale și diagnostic. Astfel, ajung la unitățile medicale cu alte probleme de sănătate și descoperă că au şi această afecţiune, în urma testelor.

„Din păcate, cei aproape 3 ani înseamnă printre altele şi subdiagnosticarea pentru infecţiile HIV/SIDA, în mod real, ceea ce înseamnă că pacienţii s-au infectat, dar nu au ajuns la spital şi atunci nu au avut un diagnostic, din păcate.

Ne aşteptăm ca în viitorul apropiat şi chiar în anii care urmează să fie o creştere clară, ce vedem în spitale, se întâmplă şi la Institutul Matei Balş, înseamnă o realitate şi aici sunt mai multe componente.

Faptul că nu au fost diagnosticaţi în timp de pandemie, creşterea sau trendul ascendent în cazul consumatorilor de droguri injectabile, lucru care se întâmplă peste tot, inclusiv în România, nu are legătură cu pandemia, această creştere se întâmpla încă de acum 5 ani, poate şi mai bine, şi atunci vom avea pacienţi cu HIV/SIDA şi nu numai, să ştiţi că şi la hepatitele B şi C este aceeaşi discuţie, şi în cazul altor afecţiuni.

Dar dacă vorbim de consumatori aceste boli infecţioase se transmit cu precădere”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist şi director medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, pentru news.ro

Un italian, prima persoană din lume testată pozitiv la variola maimuței, Covid-19 și HIV în același timp

În altă ordine de idei, amintim că un bărbat din Italia a devenit prima persoană din lume care a fost testată pozitiv pentru variola maimuţei, coronavirus şi HIV în acelaşi timp, potrivit oamenilor de ştiinţă. Cercetătorii de la Universitatea din Catania, Sicilia, Italia, spun că bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru toate cele trei infecţii după o călătorie în Spania la începutul acestui an.

Bărbatul prezenta simptome precum febră, dureri în gât, oboseală, cefalee şi inflamaţie în zona inghinală, relatează The Sun.

Potrivit unui raport publicat în Journal of Infection, el a fost testat pozitiv pentru Covid-19 pe 2 iulie – la trei zile după ce a prezentat primele simptome. În aceeaşi zi, a început să dezvolte o erupţie pe braţul stâng, înainte să îi apară băşici mici şi dureroase pe trunchi, membre inferioare, faţă şi fese. În următoarele zile au continuat să îi apară băşici pe corp.

Pe 5 iulie, bărbatul a fost internat în secţia de urgenţe a Spitalului Universitar San Marco din Catania, Italia, înainte de a fi transferat la unitatea de boli infecţioase, unde a fost testat pozitiv pentru variola maimuţei.

De asemenea, el a fost testat pentru mai multe boli cu transmitere sexuală şi a fost testat pozitiv pentru HIV-1. Cercetătorii au conchis că ”având în vedere numărul de glicoproteine de tip CD4 conservate, am putea presupune că infecţia a fost relativ recentă”.