Astfel, începând cu data de 10 mai, BNR pune în circulaţie, cu scop numismatic, o monedă din aur, cu valoare nominală de 100 lei.
Potrivit Circularei semnate de guvernatorul Mugur Isărescu, moneda confecţionată din aur are diametrul de 21 mm, o greutate de 6,4 g şi un cant zimţat.
Pe aversul medaliei va figura castelul Peleş şi stema României, deasupra valoarea nominală „100 lei”, dedesubt anul de emisiune „2011”. La exterior, în partea superioară, va apărea inscripţia în arc de cerc „ROMÂNIA”.
Reversul prezintă stema din 1881 a Regatului României şi portretul Regelui Carol I. În partea de sus, suprapusă peste portret, inscripţia „10 MAI 1881” şi semnătura regelui. La exterior, apar inscripţiile în arc de cerc „130 ANI” şi „PROCLAMAREA REGATULUI ROMÂNIEI”.
Monedele de aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Potrivit Circularei BNR, monedele de aur din emisunea numismatică „Aniversarea a 130 de ani de la proclamarea Regatului României” au putere circulatorie pe teritoriul Româniie.
Punerea în curculaţie se va face prin sucursalele Bnr din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş.