BitDefender, divizia de securitate a datelor din cadrul SOFTWIN, anunta extinderea prezentei pe piata internationala de antivirus prin deschiderea unui birou de reprezentare in Canada. Biroul se afla in Toronto si va fi condus de John D. Herrington, un specialist cu o experienta de peste 20 ani in domeniul IT.

Herrington a lucrat printre altele ca general manager al Gentek, cel mai mare producator de componente pentru comunicatii pe fibra optica si cupru. De asemenea, el a infiintat producatorul de echipamente FastCAT. Anterior a lucrat tot in IT si telecom pentru companii precum SonicWall sau D-Link.


“Am fost atras de reputatia foarte buna a companiei in domeniul securitatii informatice. Deja suntem in discutii avansate cu marile lanturi retail, cu potentialii distribuitori si cu furnizorii de servicii Internet. In prima parte a anului viitor vom avea o retea complexa de distributie. Exista oportunitati foarte mari de extindere in Canada si in nordul Americii, pe care sunt sigur ca le vom fructifica, pe de o parte datorita strategiei noastre de distributie iar, pe de alta parte, datorita capabilitatilor produselor si serviciilor noastre” a declarat John D. Herrington.


Biroul din Canada va fi coordonat de filiala americana a SOFTWIN. Deschiderea sa face parte din strategia de extindere a prezentei regionale a companiei romanesti in pietele cheie ale lumii.
“Piata canadiana nu reprezinta o necunoscuta pentru noi. Pana acum am fost prezenti in acest spatiu prin parteneri si prin vanzari on-line dar acum avem planuri agresive de crestere. Biroul din Canada va fi unul de importanta strategica pentru viitor” a spus la randul sau directorul general BitDefender America de Nord, Eric Lewis.


Planurile de extindere ale companiei vizeaza deschiderea in 2006 a unei filiale pe continentul asiatic.

Sursa: Softwin, 08 decembrie 2005