Segmentul proiectoarelor, unde BenQ este din anul 2009 numărul unu după cota de piaţă în România, va avea anul acesta o creştere a vânzărilor de aproximativ 15 procente comparativ cu anul anterior.

„Noile proiectoare bazate pe tehnologie laser, care oferă avantajul unei durate de viaţă a lămpii de până la 20.000 de ore, vor reprezenta anul acesta 5-10% din vânzările BenQ la nivel local pe acest segment. Aşteptăm o evoluţie de 15% a vânzărilor totale de proiectoare pentru BenQ România şi menţinerea poziţiei de lider la nivel local, în contextul în care estimăm o evoluţie crescătoare a pieţei de profil”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

În zona camerelor foto, BenQ îşi propune o evoluţie a volumului de vânzări de 10-15%. BenQ vizează diversificarea gamei de produse şi accesarea tuturor segmentelor de camere foto compacte, după ce anul trecut a introdus pe piaţa locală primele modele din segmentul bridge. Strategia BenQ urmăreşte evoluţia globală a pieţei de camere foto, care se îndreaptă către modele cu funcţii şi caracteristici mai complexe. Oficialul BenQ aşteaptă în acest an o creştere a pieţei locale de camere foto de 15%-20%.
Pentru anul în curs, BenQ mizează în România pe un avans de 5% al vânzărilor pentru monitoarele LCD. La nivel local, se observă o tendinţă de creştere a vânzărilor de monitoare cu diagonală de peste 23 inch. În această categorie de monitoare, BenQ este numărul unu, cu o cotă de piaţă de aproximativ 30%.

Proiectoare cu durată de viaţă de 20.000 de ore

Modelele BenQ LW61ST şi LX60ST sunt primele proiectoare short throw din lume echipate cu tehnologia de iluminare BlueCore Laser Light, care asigură performanţă în redarea imaginii, consum redus de energie şi dispun de modul de start/stop instantaneu. Sursa de lumina de tip laser care înlocuieşte lampa tradiţională, nu conţine mercur, iar consumul de electricitate realizat de sursa de iluminare a proiectorului poate scădea în funcţie de imaginile proiectate cu până la 90%.

Noul proiector BenQ LW61ST poate proiecta de la distanţe scurte (Short Throw), dispune de rezoluţie HD WXGA (1280×800), iar contrastul de 80.000:1 şi luminozitatea de 2.000 ANSI lumeni oferă imagini clare şi detaliate. Utilizatorii pot ajusta chiar şi manual luminozitatea proiectorului, în funcţie de condiţiile de iluminare din sala în care se face proiecţia, astfel încât pot fi controlate calitatea imaginii, dar şi consumul de energie electrică.
 
Durata de viaţă a lămpii, ce se ridică la 20.000 de ore, de peste trei ori mai mult decât cea mai performantă lampa clasică. Modelul dispune de un sistem de pornire şi oprire rapidă, astfel încât proiecţia poate începe imediat ce prezentatorul a intrat în sală. Fiind echipat cu tehnologia Advanced SmartEco, BenQ LW61ST ajustează automat luminozitatea „lămpii” laser, în funcţie de sursa din care primeşte semnal, o carcateristică ce ajută de asemenea la reducerea consumului de energie electrică., Lectorul/prezentatorul are posibilitatea să redirecţioneze atenţia privitorilor dinspre proiecţie către sine, cu ajutorul butonului BlankEco. Preţul unui astfel de proiector este 8.500 de lei.

BenQ LX60ST este un proiector XGA care face parte din generaţia proiectoarelor echipate cu tehnologie BlueCore Laser Light, evidenţiindu-se prin durata de viaţă a lămpii de 20.000 de ore, un contrast de 80.000:1, luminozitate de 2.000 ANSI lumeni şi o serie de caracteristici ce reduc drastic consumul de energie electrică.

BenQ a mai lansat şi LM100, o cameră foto rezistentă la apă, şocuri, praf şi îngheţ şi GH200, o cameră compactă cu high zoom.

Noile produse sunt disponibile prin partenerii oficiali BenQ din România din această lună.