‘Cred că acordurile vor fi semnate în următoarele zile; obiectivul nostru este ca BEI să se implice în finanţarea sectorului privat cât mai repede’, a declarat ministrul de finanţe, Yannis Stournaras, la încheierea unei discuţii cu preşedintele BEI, Werner Hoyer.

Sectorul privat duce mare lipsă de fonduri în Grecia în urma recesiunii, iar băncile au închis robinetul creditelor, statul nemaifiind în măsură să plătească furnizorii.

‘Împrumuturile BEI pentru anul acesta se ridică la doar 10 milioane de euro’, potrivit ministrului Stournaras, o sumă limitată ca urmare a incertitudinii politice în care s-a aflat Grecia în luna mai, înainte de formarea unui guvern şi de reluarea negocierilor cu UE şi FMI.

‘Acest acord este un vot de încredere în favoarea Greciei; pe lângă susţinerea infrastructurilor şi a IMM-urilor, cooperarea se va extinde şi asupra mijloacelor de a favoriza investiţiile şi privatizările’, a declarat la rândul său ministrul dezvoltării, Costis Hatzidakis, citat de agenţia oficială Ana.
Sursa: Agerpres