"S-a stabilit ca statele din zona euro să contribuie cu 150 de miliarde euro, cele din zona non-euro să contribuie cu 50 de miliarde, iar statele din zona non-euro care au un acord cu FMI să nu contribuie.

Nu este un lucru stabilit dacă vom participa sau nu. Se va stabili la Consiliul din martie. Viaţa noastră e în Europa. Nu putem fi indiferenţi. România nu dă bani pe care să nu-i mai primească înapoi. Într-un moment de criză îi punem la dispoziţia celui aflat în criză, îi vom primi înapoi.

Abordarea noastră este abordarea piticului, mă refer la oamenii politici. Noi am luat de la UE în 2011 şi 2010, şase miliarde de euro, bani de la statele din zona euro. Modul de a gândi, mie doar să mi se dea.. dar ce-i naţiunea asta, o naţiune de neputincioşi? Şi noi putem contribui la consolidarea Europei şi evitarea unor derapaje în zona euro. România nu va participa cu bani din bugetul de stat. Putem ţine o sumă din rezerva Băncii Naţionale, nu suntem o ţară de neputincioşi", a declarat şeful statului.

Te-ar putea interesa și: