"Vreau să ştiţi că dau o atenţie deosebită evoluţiilor reformei în sistemul de sănătate şi vreau să înţelegeţi ceea ce predecesorul dvs nu a înţeles: că nu se pot da alţi bani la sănătate, până când nu închidem robinetele prin care se scurg bani de la sănătate, dar nu înspre bolnavi, ci spre alte direcţii. Vă doresc mult succes în îndeplinirea mandatului", a spus Băsescu, miercuri seară, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Sănătăţii.

Uniunea Democrată Maghiară din România a înaintat, miercuri, premierului Emil Boc propunerea de numire a lui Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Tot miercuri, preşedintele Băsescu a semnat şi decretul de numire a lui Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Potrivit UDMR, Ritli Ladislau este ‘unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea’, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative.

Ritli Ladislau în înlocuieşte la portofoliul Ministerului Sănătăţii pe Cseke Attila, care şi-a anunţat demisia din funcţie pe 4 august, declarându-se nemulţumit de sumele alocate sănătăţii prin rectificarea bugetară.
SURSA: Agerpres