Lovitură pentru PNL! Șefa organizației București a liberalilor, actualul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, cea pe care partidul, deși nu a fost făcut încă anunțul oficial, ar dori să o arunce în luptă cu Gabriela Firea, pentru Primăria Generală, stă foarte prost în preferințele bucureștenilor.

Astfel, un sondaj de opinie realizat de CURS o plasează pe Alexandru pe ultimul loc, între numele care au fost vehiculate până acum ca potențiali candidați pentru Primăria Capitalei.

Gabriela Firea rămâne favorită

Conform sondajului, Gabriela Firea este primul politician ales de bucureșteni pentru Primăria Capitalei, fiind favorită cu un procent de 40%.

Pe al doilea loc, conform rezultatului sondajului, se află Traian Băsescu – 29%. Nicușor Dan îl urmează îndeaproape – 26%. Rareș Bogdan se situează pe al patrulea loc – 23%. Urmează Vlad Voiculescu – 22%, Victor Ponta – 19% și Violeta Alexandru cu doar 6%.

Procentul este unul dur pentru Violeta Alexandru, vehiculată ca potențial candidat al PNL. Dreapta politică se află într-o dilemă, având în vedere procentele aproapiate 26%-23%-22%, dar și din cauza posibilei candidaturi a lui Traian Băsescu, care le-ar lua fața.

De remarcat că actualul Primar General înregistrează și cea mai mică diferență între părerile nefavorabile și cele favorabile, de doar 16 procente, în timp ce restul potențialilor candidați înregistrează diferențe mult mai mari, notează stiripesurse.ro.

Principalele 3 preocupări ale bucureștenilor

Potrivit sondajului menționat, principalele 3 probleme cu care se confruntă bucureștenii sunt:

Poluarea/salubrizarea ineficientă – 19%

Aglomerația – 13%

Situația din grădinițe/școli – 12%

În legătură cu activitatea Primarului general Gabriela Firea, bucureștenii apreciază în proporție foarte mare programele sociale derulate de Primăria Capitalei, favorabilitatea cea mai mare înregistrându-se pentru sprijinul financiar de 2.500 lei acordat noilor născuți (90%), pentru ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilități – 1.000 lei/lună pentru copii (89%) și 500 lei/lună (adulți), sau pentru stimulentul de 2.000 de lei pentru gravide (87%).

Proiectele de infrastructură

În ce privește marile proiecte de infrastructură demarate de Primarul General Gabriela Firea, cele mai oportune sunt considerate de către bucureșteni, potrivit sondajului amintit, următoarele:

Spitalul Metropolitan – 94%

Noua sală polivalentă – 93%

Lărgire Prelungirea Ghencea – 93%

Pod rutier Petricani – 92%

Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză – 92%

Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3 la sută.