"România are creştere economică, din păcate nu este generată de investiţii, este generată de creşterea consumului. Deci este o creştere care acum este suportabilă. Dar o creştere majorată, bazată pe consum, ne va duce la situaţia la care am ajuns în 2009-2010. Pentru că nu este o creştere bazată pe investiţii şi uitaţi-vă la bugetul pe investiţii … a fost diminuat drastic, la Ministerul Transporturilor s-au luat un miliard de lei care erau componente la proiecte cu finanţare europeană. S-au luat pentru că nu s-au făcut proiectele. Deci, este o creştere economică pe care acum … realităţile economiei naţionale sunt că o pot suporta cât timp se menţine în jurul a 3% o creştere bazată pe creşterea consumului. Dar, dacă vrem o creştere durabilă, care să facă bine cetăţenilor şi care să crească competitivitatea economiei româneşti , n-o putem face decât revenind la investiţii", a argumentat Băsescu.

Potrivit acestuia, România are în 2015 cel mai mic nivel al investiţiilor din ultimii zece ani.

"În acest an, România are cel mai scăzut nivel al investiţiilor din ultimii zece ani. În timpul crizei, în timpul Guvernului Boc, s-au investit cu 20% mai mult decât anul acesta, când lui Ponta îi duduie economia în cap, cum îi duduia lui Tăriceanu în 2008. Deci, diagnosticul meu este că trebuie revenit la creştere economică prin investiţii şi nu prin stimularea excesivă a consumului", a opinat Băsescu.

Acesta mai consideră că prevederile noului Cod Fiscal îi împovărează cu taxe mai mari pe micii întreprinzători.

"Acest mult discutat Cod Fiscal, să vă uitaţi cu atenţie cât loveşte în micii întreprinzători. Este neiertător, ca şi cum ar fi vrut să distrugă, de exemplu, persoanele fizice autorizate cărora le creşte fiscalitatea. Cred că va trebui să-i apăraţi, pentru că persoanele fizice autorizate sunt oameni care şi-au luat viaţa în mâinile proprii şi nu aşteaptă de la stat. Or, o creştere de fiscalitate pe această zonă este chiar împotriva spiritului antreprenorial", le-a mai spus fostul preşedinte tinerilor din PMP. AGERPRES