El a declarat că, în cazul în care perspectivele economice nu se îmbunătăţesc, probabilitatea de extindere a programului de achiziţie a activelor, după încheierea celui actual, în trei luni, este tot mai mare. Dacă va exista o creştere economică mai puternică decât cea pe care Banca centrală o anticipează. iar inflaţia rămâne ridicată, Weale va fi pregătit să voteze pentru o înăsprire a politicii monetare.

Ultima oară când Banca Naţională a Angliei a pornit tiparniţa de bani a fost în luna octombrie, când era clar că economia Marii Britanii va fi lovită de criza datoriilor din zona euro, măsura dorind să ajute economia ţării să iasă din starea de stagnare economică. Atunci, programul de relaxare monetară a fost extins la 275 miliarde lire sterline, de la 200 miliarde lire sterline, piaţa datoriilor fiind invadată de lichidităţi, program prin care se speră la o creştere a PIB-ului cu 0,5 procente.

Cu toate acestea, Martin Weale este de părere că economiei britanice îi va lua peste cinci ani să-şi revină la nivelul anterior recesiunii, actuala criză fiind cea mai lungă prin care a trecut Marea Britanie din anii ’20 încoace.