Liviu Dragnea ştie deja ce are de făcut în perioada încarcerării, după condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Cu toate acestea, potrivit calculelor, el ar urma să poată cere eliberare condiţionată după doi ani şi patru luni. Conform declaraţiilor oferite de Flavia Teodosiu pentru Antena 3, fostul lider PSD a început să citească foarte mult şi vrea chiar să lucreze pentru a-şi mai reduce din pedeapsă.
În timp ce fostul preşedinte al celui mai mare partid din România se pregăteşte de ispăşirea pedepsei după cele 21 de de zile de carantină, PSD capătă o nouă formă. La nici 24 de ore după arestarea lui Liviu Dragnea, PSD s-a reorganizat, iar mai mulţi membri loiali fostului preşedinte PSD au fost îndepărtaţi din funcţii. Un exemplu este chiar secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, care a fost înlocuit de Rodica Nassar.

Şi Gabriela Firea a revenit la sentimente mai bune faţă de PSD. Primarul general al Capitalei este noul preşedinte interimar al PSD Bucureşti, dar şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional.  La şefia Camerei Deputaţilor a fost validat de partid şi de parlament Marcel Ciolacu, un om de încredere al lui Liviu Dragnea.