Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna aprilie s-a ridicat la 4.071 avize, preponderent în zona rurală, în scădere cu 6,7% faţă de luna martie şi cu 21,1% comparativ cu luna aprilie a anului trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Pe întregul interval al primelor patru luni ale anului, au fost eliberate 14.642 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 13,7% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o tendinţă de scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în aproape toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante înregistrându-se în Sudul Munteniei (un minus de 133 autorizaţii), Sud-Vestul Olteniei (-67 autorizaţii) şi Sud-Est (-48 autorizaţii), se arată într-un comunicat al INS.

Raportat la perioada ianuarie-aprilie, cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-1.037 autorizaţii), Centru (-425 autorizaţii) şi Nord-Est (-264 autorizaţii). Singura creştere a numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale a fost în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (un plus de 148 avize).

Clădirea rezidenţială este acel imobil folosit integral sau în cea mai mare parte pentru locuit.

SURSA: Mediafax