Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) introduce patru noi camere video pentru verificarea valabilităţii rovinietei, începând cu data de 7 august. Astfel, numărul total al camerelor instalate pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România va ajunge la 86. Potrivit CNAIR, cele patru noi camere sunt amplasate în zone de graniță, respectiv la Calafat (județul Dolj), Nădlac (județul Arad), Turnu (județul Arad) și Săcuieni (județul Bihor).

Camerele fixe sunt folosite pentru identificarea şoferilor care circulă pe drumurile publice din România fără a achita taxa de drum, respectiv rovinieta.

În prezent, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi funcţionează 82 de camere fixe, 8 dintre acestea fiind funcţionale de la începutul lunii iulie 2019. CNAIR reamintește celor ce folosesc rețeaua de drumuri din România că pot verifica valabilitatea rovinietei la adresele www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro, prin introducerea numărului de înmatriculare și a numărului de identificare.