Lucrările pe primul lot al Autostrăzii Sibiu – Piteşti sunt în avans faţă de graficul asumat de constructorul austriac. Această veste bună se datorează faptului că proiectul tehnic al lotului de autostradă a fost terminat mai repede cu aproximativ 3 luni.

Şantierul lotului unu dintre Sibiu şi Boiţa, în lungime de 13 km, a fost deschis în urmă cu 6 luni, în martie, iar lucrările sunt efectuate de către compania austriacă Porr. Acest tronson este unul relativ uşor, fără porţiuni montane.

Toate podețele prevăzute pe traseu pentru trecerea animalelor mici au fost finalizate, iar acum se lucrează pe toate tronsoanele atât la terasamente și umpluturi, cât și la structuri.

Termenul de finalizare prevăzut în contract este luna martie 2023. Având în vedere progesul actual, de 25% după primele şase luni, acest lucru ar putea fi realizat, ceea ce ar constitui o raritate pentru România, transmite Digi24.

Loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti sunt cele mai dificile, fiind situate în zonele de munte. Lotul 4 Tigveni – Curtea de Argeș este în procedură de selecție a ofertelor, iar pentru lotul Tigveni – Cornetu s-a lansat licitația pentru un contract estimat la 1,1 miliarde de euro, cea mai valoroasă lucrare de infrastructură scoasă vreodată la licitație.

Cât despre lotul 5 Pitești – Curtea de Argeș, acesta a fost încredințat italienilor de la Astaldi în luna mai și, conform contractului, au un an de zile pentru proiectare.