Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale,
in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 874/2002 pentru stabilirea cotei majorarilor de intarziere datorate pentru neplata la termen a obligatiilor bugetare si a cotei majorarilor datorate pe perioada amanarii sau esalonarii la plata a obligatiilor bugetare,
in temeiul prevederilor art. 8 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 41/2000 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), aprobata si modificata prin Legea nr. 791/2001,
emite prezenta decizie.

Art. 1. – Cota majorarilor de intarziere prevazuta la art. 14 alin. (1) lit. a) din contractul-cadru de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii rezidentiali – anexa nr. 1 – si la art. 12 alin. (1) lit. a) din contractele-cadru de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii industriali, comerciali si din sectorul distributiei districtuale a agentului termic – anexele nr. 2-4 -, aprobate prin Decizia presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale nr. 1/2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 bis, din 26 ianuarie 2001, va fi egala cu aceea utilizata pentru neplata la termen a obligatiilor bugetare, respectiv de 0,07% pentru fiecare zi de intarziere.
Art. 2. – Departamentul preturi, tarife, reglementari comerciale, protectia consumatorului va aduce la indeplinire prevederile prezentei decizii.
Art. 3. – Prezenta decizie intra in vigoare incepand cu data de intai a lunii urmatoare publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Art. 4. – La data intrarii in vigoare a prezentei decizii se abroga decizia presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale nr. 506/2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 282 din 25 aprilie 2002.