Cehia, una dintre multele țări care își închid granițele

Cehia plănuieşte să menţină graniţele închise pentru ‘multe luni’, a declarat duminică Roman Prymula, epidemiologul care conduce comitetul naţional de criză împotriva pandemiei de coronavirus, transmite dpa.

‘Graniţele vor rămâne închise mai multe luni. Va depinde de situaţia din ţările vecine’, a afirmat Prymula, adăugând că ar putea fi vorba de şase luni.

Cetățenii străini pot pleca din țară dar nu mai pot reveni

Se vor face excepţii pentru persoanele care trăiesc aproape de frontieră şi fac naveta pentru a lucra în Austria sau Germania. Dacă vor fi găsite persoane care se vor folosi în mod fraudulos de această facilitate, ea va fi retrasă, a avertizat ministrul de interne Hamacek.

Șoferii de tir au voie să tranziteze prin punctele de frontieră

Guvernul de la Praga mai intenţionează să extindă controalele stricte la deplasările cetăţenilor, instituite pentru a opri răspândirea virusului.

‘Paştele nu va fi ca de obicei’, a mai spus Prymula, precizând că oamenii nu îşi vor putea vizita familiile sau merge la biserică.

Câte cazuri s-au înregistrat în Cehia

Cehia a înregistrat până acum 1.047 cazuri de infectare cu noul coronavirus, 19 persoane fiind tratate în secţii de terapie intensivă.