Toți cei care activează în domeniul IT și cercetare-dezvoltare ar putea primi cu 10% mai puțin, după ce o măsura adoptată anul trecut din cauză că angajații au fost afectaţi de mutarea contribuţiilor,  a expirat la finalul lui 2018. 

Anul trecut, angajaţii din industria IT şi cercetare-dezvoltare au fost afectaţi de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, în contextul în care ei erau scutiţi de plata impozitului pe venit. 

Prin Ordonanţa de Urgenţă 3 din 2018 s-a redus baza contribuţiei de sănătate în aşa fel încât această pierdere să fie compensată.

„Dar întrebarea este, având în vedere că această măsură a fost limitată în timp, până la 31 decembrie 2018, cum va continua? Va fi o modificare? Nu va fi o modificare? Care vor fi regulile pentru a vedea în ce măsură costurile pentru aceste categorii vor fi sau nu mai mari”, atrăgea atenţia recent Daniel Anghel, partener, liderul Departamentului de taxe şi consultanţă juridică, PwC România, potrivit adevarul.ro.

Ionuţ Sas, partener PwC România, atenționează că dacă salariile brute vor rămâne la acelaşi nivel, angajaţii din IT şi cercetare-dezvoltare vor avea un salariu net mai mic începând cu 1 ianuarie 2019.