Într-un județ din Bărăgan, polițiștii sunt obligați să lucreze 12 ore pe zi și de foarte multe ori sunt obligați să își ia libere pentru orele suplimentare pentru că, potrivit acestora, „Guvernul nu are bani să îi plătească!”.

Mai mult decât atât, șefii planifică în serviciu un polițist tânăr, aflat în tutelă, ca pe un polițist cu experiență, în patrulă cu un jandarm. ” . În plus, se întâmplă ca subprefectul să treacă pe lângă ei și să le spună să oprească mașini, niciunul din ei neavând aviz în acest sens. Doamna subprefect, cunoașteți faptul că ordinul se subordonează ierarhic legii?”, se arată în declarația unui reprezentant al SNAP.

Încă un exemplu ar fi faptul că polițiștii de la Poliția de Frontieră află abia cu câteva ore înainte la ce oră trebuie să se prezinte la serviciu. Pe șefi nu îi interesează că polițiștii au familii. ”Mai mult decât atât, la acest sector (dar din păcate, nu e singurul) cumetriile se țin lanț și nimeni nu are curajul să scoată un cuvânt – șeful e subordonat direct cumnatului său, un alt cumnat este și el șef la un alt serviciu și tot așa.”, mai explică unul dintre reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

”După imaginea șifonată cu numerele de înmatriculare suedeze pe care abia reușim să o îndreptăm cumva, facem apel la șefii ”anormali” să respecte ordinele, să nu le mai încalce, iar agenților de poliție le reamintim că trebuie să își cunoască drepturile și să nu mai execute toate tâmpeniile pe care le visează ”anormalii” noaptea și încearcă să le pună în practică a doua zi.”, încheie acesta.