Stare de alertă în SUA. O persoană şi-a pierdut viaţa joi şi alte câteva au fost rănite, dintre care patru grav. Totul s-a petrecut într-un atac armat într-un magazin de mobilă din statul american Texas, a anunţat poliţia locală, potrivit AFP.

Presupusul autor al tirurilor a fost arestat şi este vorba despre un “angajat al magazinului”. Acest mesaj a fost transmis pe Twitter poliţia oraşului Bryan. Motivaţiile sale rămân necunoscute deocamdată.

“În jurul orelor 14:30 (19.30 GMT) am fost informaţi despre un atac armat, agenţii au intervenit şi au găsit mai multe victime la faţa locului”, a declarat Jason James, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Bryan, oraş situat între Houston şi Dallas.

O persoană a murit, a spus el apoi pentru AFP. De asemenea, cinci persoane au fost rănite, dintre care patru grav, şi internate în spital.

Atacul armat, imediat după măsurile anunțate de Joe Biden

Acest incident a avut loc la câteva ore după ce preşedintele Joe Biden a dezvăluit la Casa Albă măsuri specifice pentru a limita proliferarea armelor de foc în Statele Unite. În America atacurile armate sunt un flagel recurent.

Joe Biden este un partizan de multă vreme al unei mai bune reglementări a armelor în Statele Unite. El a promis în timpul campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale să acţioneze pe acest front. Un decret prezidenţial ar putea ocoli problema majorităţii la limită a democraţilor din cele două camere
În ultimele săptămâni, au avut loc mai multe atacuri armate în SUA, care au mărit presiunea pentru luarea unei decizii. După atacul armat din Georgia şi apoi din Colorado, Joe Biden a cerut Congresului să interzică puştile de asalt şi să adopte o lege pentru a verifica mai bine antecedentele cumpărătorilor.

Totuşi, majorităţile la limită ale democraţilor în Senat şi în Camera Reprezentanţilor fac dificilă adoptarea unor texte despre acest subiect foarte controversat.

Armele de foc au făcut peste 43.000 de morţi, inclusiv sinucideri, în Statele Unite în 2020, conform site-ului Gun Violence Archive.