UPDATE Data alegerilor locale a fost stabilită pentru duminica zilei de 10 iunie!
Astfel, pe agenda şedinţei Executivului figurează mai multe proiecte de hotărâre privind stabilirea datei de desfăşurare a alegerilor locale, aprobarea programului calendaristic pentru realizarea activităţilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, un proiect privind cheltuielile necesare scrutinului local, un altul referitor la numerotarea circumscripţiilor electorale judeţene şi a municipiului Bucureşti.

De asemenea, pe agendă figurează proiectul de hotărâre privind aprobarea modelelor buletinelor de vot care vor fi folosite la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a timbrului autocolant, a condiţiilor de tipărire, de gestionare şi de utilizare a acestuia la locale şi un proiect pentru aprobarea modelelor ştampilelor.

La începutul lunii martie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, declara că, cel mai probabil, alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie.

La finele anului trecut, au existat mai multe controverse între partidele politice referitoare la comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, inclusiv decalarea celor locale cu aproximativ 5-6 luni.

Sursa: Agerpres