Asociația Română a Cărnii, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România au transmis premierului o scrisoare deschisă în care reiterează nevoia reducerii de urgență a TVA de la 24% la 9% pentru carnea și produsele din carne din România. Aşadar, aceasta este scrisoarea:

Susținem în continuare că aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne și preparate din carne în cursul  acestui an este prioritară, fiind singura modalitate de relansare a sectorului, de reducere a evaziunii fiscale și de diminuare a prețului la raft pentru carne și preparate din carne.

Introducerea cotei de 20% înaintea celei de 9% nu va reduce absolut deloc prețul cărnii și a preparatelor din carne în magazine și nici nu va permite companiilor din acest sector să își construiască un plan de dezvoltare în parteneriat cu băncile care pot credita acest tip de activitate.

Mai mult decât atât, Domnule Prim-ministru, o reducere de doar 4% nu va aduce încasările la bugetul de stat din reducerea evaziunii fiscale pe care noi, cei ce am militat și milităm în continuare pentru cota de 9% pentru carne și preparate din carne începând cu anul 2015, le-am estimat încă de la declanșarea campaniei „Taie TVA”.

Solicităm respectuos, Domnule Prim-ministru, menținerea deciziei inițiale de reducere a TVA de la 24% la 9% pentru carne și preparate din carne în cursul anului 2015 și aplicarea cotei generale de 20% din 1 ianuarie 2016, asigurând astfel încasări mai mari la bugetul de stat și oferind un bun exemplu și pentru celelalte produse.