Asahi Group Holdings Ltd este cel mai mare producător de bere din Japonia.

Brandurile, precum Pilsner Urquell în Cehia, Tyskie şi Lech în Polonia, precum şi altele din România, Ungaria şi Slovacia, sunt evaluate la peste 5 miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari).

Ele au fost scoase la vânzare luna aceasta ca parte a preluării SABMiller de către Anheuser-Busch InBev. De acest portofoliu este interesată şi firma de private equity Advent International, susţin sursele. 

Luna aceasta, miliardarul polonez Sebastian Kulczyk a declarat că ar putea utiliza o parte dintre câştigurile obţinute în urma vânzării participaţiei sale de 1,5% deţinută la producătorul de bere SABMiller pentru a înainta o ofertă de preluare a activelor din Europa Centrală şi de Est (CEE) ale SABMiller şi a crea o companie poloneză celebră pe plan global. De asemenea, producătorul de băuturi răcoritoare Maspex din Polonia caută investitori pentru a face o ofertă, adaugă sursele. 

Comisia Europeană a aprobat, în luna mai a acestui an, tranzacţia prin care Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producător mondial de bere, va prelua rivalul SABMiller, în urma unei tranzacţii de peste 100 de miliarde de dolari, cu condiţia ca acesta să îşi vândă aproape toate operaţiunile din Ungaria, România, Cehia, Slovacia şi Polonia. 

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's şi Stejar. 

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: