ArcelorMittal sărbătoreşte 50 de ani de la deschiderea producţiei la Galaţi.

"Octombrie 2016 reprezintă un moment important în istoria ArcelorMittal Galaţi. În urmă cu 50 de ani, prima tablă groasă a fost produsă aici şi livrată către client. Ca o fericită coincidenţă, în 2016 sărbătorim alte două evenimente: 10 ani de când a fost creat ArcelorMittal şi a devenit liderul global al industriei oţelului, dar şi 15 ani de când Mittal Steel a achiziţionat Combinatul din Galaţi", a spus Lakshmi Mittal, potrivit unui comunicat. 

El a arătat că unul dintre motivele esenţiale care au stat la baza preluării unităţii de la Galaţi de către Mittal Steel, în 2001, a fost calitatea oamenilor. 

"În anii ce au urmat, am trecut împreună prin numeroase provocări. După o perioadă relativ bună, a venit momentul-cheie din 2008, când schimbări structurale au apărut în domeniul nostru, în urma crizei financiare globale şi a schimbării de paradigmă în cererea de oţel (…) După mulţi ani de eforturi şi o remarcabilă muncă în echipă, putem vedea primele rezultate pozitive ale transformării fundamentale a ArcelorMittal Galaţi. Sunt pe deplin conştient de schimbările şi eforturile pe care le-aţi făcut pentru ca situaţia să se îmbunătăţească", a mai spus preşedintele ArcelorMittal. 

"Noi vă vom sprijini în aceste eforturi constante. ArcelorMittal îşi menţine angajamentul faţă de Galaţi şi România. Unul dintre avantajele majore de a face parte dintr-o companie globală este acela de a avea dimensiune şi domeniu de aplicare, ceea ce înseamnă că know-how-ul unităţilor noastre din întreaga lume poate fi adus la Galaţi. Vom continua, de asemenea, să investim în producţia de oţel, în plus faţă de la cele 400 milioane de euro deja investite în Combinatul de la Galaţi, începând cu anul 2009", a continuat Mittal. 

Combinatul gălăţean Sidex a fost cumpărat în 2001 de Mittal Steel, care, în 2006, a fuzionat cu compania franceză Arcelor. 

AGERPRES