La doi pasi de Ungaria, omul de afaceri George Medintu, patronul societatii Jackson International SRL, a proiectat realizarea unui complex de case care, dupa ce va fi finalizat, va putea fi considerat un orasel. Intins pe o suprafata de 28,06 ha, cu posibilitati de extindere pe inca 20 de ha, pe un teren proprietate privata, Cartierul de Vest este situat la sase kilometri de Arad, pe DN 7, care duce spre Nadlac, cea mai mare poarta rutiera a Romaniei
Cartierul de Vest va cuprinde 235 de case – de tip individual, cuplate si insiruite – o cladire administrativa, post de politie, scoala, gradinita, o biserica ortodoxa, casa parohiala, supermarket, show-room, o statie de distributie a carburantilor si o zona de agrement. Realizata in stil occidental, aceasta va cuprinde sali de fitness, piscine si terenuri de sport acoperite si in aer liber.
Chiar la intrare este prevazuta constructia unui lac artificial – ce se va intinde pe o suprafata de 10.985 metri patrati – cu debarcader, pe malul caruia se va ridica un hotel modern (cu o suprafata totala de 14.356 mp), cu restaurant si parcare proprie.
Pana la sfarsitul lunii decembrie, dupa aprobarea planului urbanistic de detaliu si parcelarea terenului,
s-a reusit racordarea la reteaua de curent electric, forarea unui put propriu pentru alimentarea cu apa potabila, precum si constructia „la rosu” (aproape de finalizare) a doua case prototip, investindu-se deja doua milioane de dolari.
In paralel cu continuarea executiei utilitatilor (pentru care au fost deja obtinute avizele) – o statie de tratare – epurare a apei, o statie de reglare a presiunii gazelor – se lucreaza la finalizarea constructiei statiei de distributie a carburantilor – vanduta societatii Petrom – si a cailor de acces in zona.
Potrivit proiectului firmei Jackson, exista cinci modele de case. Casele de tip A au o suprafata utila de 153,38 mp, sunt construite pe un teren cu suprafata cuprinsa intre 200 si 280 metri patrati si costa 35.000 USD plus TVA. Casele de tip F au o suprafata utila de 316,13 mp, sunt construite pe un teren cu suprafata cuprinsa intre 700 si 1.200 metri patrati si vor fi vandute cu un pret de 80.000 USD plus TVA.
Modelul A cuprinde un parter de 66,77 metri patrati (compus din camera de zi, hol, sufragerie, bucatarie, camara si toaleta), etajul de 53,61 metri patrati (doua dormitoare, doua bai, logie) si un demisol cu suprafata de 33 metri patrati (garaj si adapost ALA). Modelul F are parterul de 156,25 metri patrati (hol, birou, doua terase, baie, bucatarie, camara, debara si garaj), etajul de 109,85 metri patrati (trei dormitoare, hol, trei bai, debara, terasa si balcon); la subsol (50,30 metri patrati) este amenajat un beci.
Oferta firmei Jackon consta fie in vanzarea unui lot de casa cu utilitati, la pretul de 14 USD/ mp, fie fara utilitati, la pretul de 7 USD/mp. George Medintu spune ca agreeaza si alte proiecte in afara de cele deja existente, constructia caselor putand fi facuta in regie proprie sau cu orice firma de constructii, dupa preferinta cumparatorului.
De asemenea, Medintu ne-a declarat ca se afla in tratative foarte avansate pentru obtinerea unui credit de 20 milioane USD pentru finalizarea intregului obiectiv. Dupa obtinerea primei transe din acest credit, clientii vor plati un avans de 15 procente din pretul locuintei, suma ce include si valoarea terenului aferent casei. La predarea casei, cumparatorul va achita inca 10% din valoarea acesteia, urmand ca diferenta ramasa neachitata, de 75%, sa fie platita esalonat, timp de zece ani, dupa un grafic stabilit de comun acord cu cumparatorul, a explicat George Medintu.