Ministerul Justiției ar putea fi condus de o persoană apropiată de Klaus Iohannis. Potrivit unor surse politice, este vorba de Cătălin Predoiu. Acesta este cel care a condus ministerul Justiției în guvernul Orban. Predoiu este favorit pentru a prelua din nou portofoliul de la Justiție, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro. Un as în mâneca lui Predoiu ar fi și faptul că acesta are o relație foarte apropiată cu președintele României.

Cătălin Predoiu a fost ministru al justiției în guvernele Tăriceanu și Boc,. În vârstă de 49 de ani, Cătălin Predoiu a fost în repetate rânduri vihulat, pe surse, ca un posibil șef al Guvernului, de câte ori la Palatul Victoria au apărut probleme.

Într-o postare pe Facebook de la sfârșitul lui 2020, a explicat că motivul pentru care a fost atunci înlocuit din funcție cu Stelian Ion de la USR a fost expertiza superioară de negociere a USR. Predoiu a explicat atunci și de ce nu a desființat Secția Specială, spunând că nu a avut o majoritate care să voteze proiectul în Parlament.

Singurul ministru care a fost menținut în mai multe guverne consecutive

Cătălin Predoiu este un avocat și om politic român, fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu (începând din 29 februarie 2008), în Guvernele Boc (din 22 decembrie 2008 până în 27 aprilie 2012), precum și în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu (din 9 februarie 2012 până în 7 mai 2012). În perioada dintre demisia premierului Emil Boc petrecută la 6 februarie 2012 și învestitura Guvernului Ungureanu în 9 februarie 2012, Predoiu a îndeplinit și funcția de prim-ministru interimar.

Cătălin Predoiu a fost și ministru interimar al Afacerilor Externe în perioada 1 octombrie 2009 – 23 decembrie 2009. Din 4 noiembrie 2019 a ocupat funcția de ministru al Justiției în Guvernul Ludovic Orban până când a fost schimbat cu useristul Stelian Ion. Predoiu este singurul ministru care a fost menținut în funcție în cinci guverne consecutive. Acum, numele acestuia este vehiculat ca parte dintr-un nou Guvern, cel care ar putea fi condus de generalul Nicolae Ciucă.