Blocul din imagine este amplasat in cartierul Primaverii si printre ultimele iesite pe piata. Proprietarul, compania de dezvoltare imobiliara Willbrook, a terminat amenajarile si incearca sa-l inchirieze la tarife peste pretul zonei, mizand pe faptul ca in aceasta arie mai sunt putine oferte. Cele zece apartamente din Tanora Building sunt diferite ca marime si ca numar de camere (de doua, trei camere, un duplex cu trei dormitoare si un Penthouse, cu terasa si gradina), dar finisajele sunt aceleasi, la cele mai inalte standarde. Cladirea respira un aer modern, elegant, finisajele sunt in alb, bej si maro, si de la etajele superioare ofera o panorama deosebita, inverzita, a intregului cartier, pana-n parcul Herastrau. Atuul sau este insa amplasamentul.
„In Primaverii, chiriile pentru apartamente cu aceeasi gama de confort sunt cu 1.000 USD mai mari decat in celelalte zone rezidentiale de lux – Aviatorilor, Kiseleff, Herastrau si Floreasca”, afirma Ionut Florescu, consultant al agentiei bucurestene Echinox. Si aceasta se datoreaza faptului ca „zona este extrem de inchisa – practic nu mai sunt terenuri unde sa se poata construi. Pretul de vanzare al apartamentelor este cel mai mare, de 1.000-1.500 USD/mp, fata de 850-1.000 USD/mp, in cartierul Floreasca, de exemplu”, completeaza Mihaela Pana, director Echinox.
Apartamentele de lux, in blocuri noi, cu suprafete generoase si cu facilitati nenumarate, au propria lor clientela, formata in special din straini care lucreaza in Romania. Chiriile variaza intre 1.000 USD/luna si 5.000 USD/luna, in functie de locatie, durata contractului, marimea camerelor si numarul dormitoarelor. De exemplu, pentru apartamentele din Tanora Building din Primaverii, proprietarul cere 3.000 USD/luna, fara TVA, pentru un apartament de doua camere si 5.000 USD/luna, fara TVA, pentru un duplex, in timp ce la 500 de metri, in apropierea Pietei Charles de Gaulle, intr-un alt imobil, dat in folosinta tot recent, in luna august, chiria pentru apartamente cu doua dormitoare, putin mai mici, este de 2.500 USD/luna, cu tot cu taxe si mentenanta (servicii de intretinere, paza, curatenie, secretariat etc.), iar la duplexuri de 4.500 USD/luna, conform datelor Echinox. Pentru blocul mai ieftin proprietarul prefera insa un client unic si este dispus sa mai negocieze.
Aceasta piata se dezvolta de la o zi la alta. Daca pana de curand chiriasii de lux se orientau catre apartamente in vile vechi, acum iau in calcul si aceasta noua oferta, superioara calitativ si cu servicii incluse in pret.    

Calificative

Panorama: *****
Din apartamentul de la ultimul etaj, Penthouse, privelistea este superba: se vede tot cartierul Primaverii, o zona inverzita, cu multi copaci si cu perspectiva in departare a lacului Herastrau si a Casei Presei Libere.
Dotari: *****
Blocul are centrala termica proprie, aer conditionat, lift, zece garaje cu inchidere automata, plus zece locuri de parcare in fata cladirii, sistem integrat de securitate si protectie antiincendiu, interfon, linii telefonice si de cablu. Baile si bucatariile sunt complet echipate, cu instalatii italiene, iar in living si dormitoare exista parchet. Iluminarea se face prin spoturi si candelabre.
Grad de intretinere
a cladirii: *****
Blocul a fost dat in folosinta in luna septembrie si este realizat pe structura de beton.
Facilitati: *****
Proprietarul asigura servicii de mentenanta (paza, reparatii, intretinere, curatenie, secretariat, rezervari etc).
Suprafata: ****
Penthouse este cel mai mare din apartamente (are in total o suprafata de 260 mp) si este unic prin terasa imensa, cu gradina (de 70 mp). Locuinta mai are: un living de 73 mp, o bucatarie, o camera de hobby si trei dormitoare (cel mai mare de 28 mp), fiecare cu baie proprie. Baile sunt minuscule, cu suprafete cuprinse intre 3 si 6 mp.
Lumina naturala: *****
Apartamentul este situat la etajul trei, pe colt, si este scaldat de razele soarelui din toate partile. Cele doua terase exterioare -una la primul nivel, cea de a doua sus, sunt spatioase si au in total 70 mp.
Amplasament: *****
Blocul este situat in cartierul Primaverii, cel mai select si cel mai scump din Bucuresti. La cinci minute se afla Piata Victoriei si la zece minute de mers cu masina Aeroportul Otopeni.
Shopping: *****
La sase minute se afla Piata Dorobanti, iar la zece minute de mers cu masina se afla Metro Otopeni si Prisma.
Spatiu verde: *****
Zona este aerisita, cu multi copaci si gradini de flori (una chiar in fata blocului in care se afla apartamentul).
Raport pret-calitate: ****
La inchiriere, proprietarul cere 5.500 USD /luna, fara TVA, ceea ce reprezinta peste maximul chiriei precticat pentru apartamente. Tariful este insa negociabil si un chirias hotarat, cu banii in mana, ar putea scoate apartamentul la tariful zonei. Langa bloc se afla o constructie neterminata, care poate constitui un motiv de asteptare.