Metropola TV este finanțat de Consiliul Local Voluntari, condus de primarul Florentin Pandele. Noul post a ajuns deja la o înțelegere pentru pentru a fi distribuit în județul Ilfof. Cel care va avea în grilă postul Metropola TV este Vodafone.

Metropola TV se va axa pe „știrile și evenimentele bune care se întâmplă în București și Ilfov”, conform celor spuse de Alex Căuțiș, reprezentant al postului la CNA.

De asemenea, noul post TV va emite HD. Principalii acționari sunt Consiliul Local Voluntari și echipa de fotbal FC Voluntari.

Golul din mass-media națională

Alex Căutiş a declarat, în fața membrilor CNA, că noul post nu este televiziunea lui Pandele şi nu este un canal propagandistic.

„Ne dorim să umplem un gol care e în mass-media națională. Nu însemnă că dacă e finanțată de Consiliul Local Voluntari trebuie să aibă doar știri din Voluntari. Nu este televiziunea lui Pandele, ci a Consiliului Local Voluntari. Îmi doresc să fie un model și pentru alte primării. Nu este un canal propagandistic”, a transmis reprezentantul postului la CNA.

O apetență pentru subiecte negative

„Televiziunile au creat o apetență pentru subiecte negative cum ar fi crimele sau tragediile. Televiziunile nu se înghesuie să difuzeze subiecte pozitive și despre oamenii care fac lucruri lăudabile. Vrem să scoatem în evidență lucruri exemplare care pot da oamenilor satisfacție. Știrile cu iz negativ fac astăzi carieră, rating.

Îmi doresc ca știrile să fie făcute într-un stil deontologic. Ne dorim să avem știri din alt spectru, să facem știri din lucrurile bune care se întâmplă în București și Ilfov”, a adăugat acesta.