Tanczos Barna, ministrul Mediului, vine cu vești bun pentru români. Mai exact, aceasta a anunțat că nu se pune problema unei taxe pe poluare. Totodată, el a subliniat faptul că a purtat deja o serie de discuții privind metode prin care poluarea să fie redusă, fără a românii să suporte aceste costuri.

Ministrul a mai adăugat că cele mai importante discuții vor fi purtate cu autoritățile locale publice, în curând. Acesta a mai comparat și situația României cu cea din Europa. Potrivit ministrului, există multe orașe cu poluare redusă, din cauza accesului limitat, iar taxele locale diferă în funcție de nivelul de poluare.

„Sunt foarte multe orașe în Europa unde sunt zone cu poluare redusă, zone unde accesul e limitat. Au taxe locale diferențiate în funcție de nivelul de poluare”, a declarat Tanczos Barna la B1 TV.

România nu va avea taxă de poluare 

Printre discuțiile purtate, ministrul susține că sunt implicate autoritățile publice locale, Asociația orașelor, Asociația Comunelor, dar și Asociația municipiilor, iar împreună, acestea vor găsi o serie de metode corecte pentru a gestiona problem apoluării.

Ministrul a mai adăugat că producătorii auto sunt și ei vizați de aceste discuții.

„Am avut deja câteva discuții în Minister. Nu facem propuneri de taxă în niciun caz. În această perioadă vom purta discuții cu reprezentanții autorităților publice locale, cu Asociația muncipiilor, cu Asociația orașelor, cu Asociația comunelor, așa încât să vedem metodele, care e intenția autorităților locale în această privință.

Cu siguranță, rolul lor e esențial. Sunt foarte multe orașe în Europa unde sunt zone cu poluare redusă, zone unde accesul e limitat. Au taxe locale diferențiate în funcție de nivelul de poluare.

Acest lucru trebuie discutat în primul rând cu autoritățile locale și continuate discuțiile cu producătorii auto și dezbatera publică la nivelul societății”, a declarat ministrul Tanczos Barna, pentru B1 TV.