USR, Forţa Dreptei şi PMP vor să pună bazele unei alianţe, o alternativă de dreapta la actuala putere. Liderii celor trei formaţiuni au vorbit despre această perspectivă la o reuniune a aleşilor locali ai PMP.

„Doar o dreaptă curajoasă și mic nu poate scăpa România de PNL și PSD”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

El a apreciat că PMP trebuie să strângă rândurile și să construiască o alternativă credibilă la actuala putere.

„România are nevoie de o alternativă credibilă de dreapta. Noi putem construi acea alternativă de dreaptă pe care românii o așteaptă”, a mai spus liderul PMP.

Orban: Trebuie să construim o alternativă care să aibă cu adevărat forță

La evenimentul de la Palatul Parlamentului au fost invitați și liderii USR, Cătălin Drulă, și al partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban. Cei doi au subliniat cu această ocazie disponibilitate a partidelor pe care le conduc de a forma împreună cu PMP o alternativă puternică la actuala coaliție, în perspectiva viitoarelor alegeri.

„Noi suntem oameni liberi, care trăim pe propriile picioare, oameni care vrem binele României, binele fiecărui român. Noi nu ne-am predat și vă felicit că nici voi nu v-ați predat și împreună trebuie să construim o alternativă care să aibă cu adevărat forța să realizeze pentru România saltul în dezvoltare pe care o merităm”, a spus și președintele Forței Drepte, Ludovic Orban.

Delegații la liga aleșilor locali ai PMP l-au votat în funcția de președinte al acestei structuri pe Marian Andronache, împreună cu echipa sa.

Marcel Ciolacu susține că actuala coaliție va funcționa cel puțin până în 2024

Pe de altă parte, în urmă cu o zi, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că actuala formulă a coaliției de guvernare ar trebui să funcționeze cel puțin până în 2024 și ar putea fi menținută și după alegerile parlamentare. Condiția este ca între PSD și PNL să nu mai existe atacuri.

„Colegii mei să fie respectați și să nu li se mai ceară înlocuiri pe nedrept, fiindcă în acel moment parteneriatul nostru va lua sfârșit”, a avertizat Marcel Ciolacu.

El a vorbit la conferința Organizației județene Bacău și despre renunțarea la cota unică și introducerea impozitării progresive, un proiect mai vechi al social-democraților, la care liberalii s-au opus până acum.

Pentru reintroducerea impozitării progresive va fi nevoie, însă, de digitalizarea Autorității Naționale de Administrare Fiscală, a explicat Marcel Ciolacu.

„Nu trebuie să rămânem ancorați și cramponați în anumite soluții, care au fost bune într-un moment anume economic și al României. În acest moment, impozitarea progresivă este categoric soluția. În primul și în primul rând, trebuie făcută digitalizarea ANAF-ului și pe urmă vorbim de schimbări de impozitare”, a punctat Marcel Ciolacu.