Întrebat de o jurnalistă de la Wall Street Journal dacă ar dori să conducă lumea, Vladimir Putin i-a răspuns, râzând, că ”ştie unde se află acest sediu de unde se încearcă să fie dirijată lumea iar el nu se află la Moscova”. Apoi a adăugat: ”acuzaţiile că Rusia încearcă să conducă lumea sunt un clişeu occidental.”

“Nu trebuie subestimat riscul unui război nuclear!“Avertismentul a fost lansat de liderul de a Kremlin tot la întâlnirea anuală, cu ziarişti ruşi şi străini. Criticând Statele Unite pentru că strică echilibrul global de forţe, Putin a evocat perspectiva apocaliptică a sfârşitului civilizaţiei.

Peste 1.700 de ziarişti, ruşi dar şi europeni, americani şi asiatici, au fost acreditaţi la cea de-a 14-a ediţie a “marii conferinţe de presă”, ţinută de Vladimir Putin la fiecare sfârşit de an. În cele 4 ore ale conferinţei s-au strecurat şi unele întrebări despre viaţa personală a liderului de la Kremlin. Aşa a fost de pildă momentul în care Putin a admis că la un moment dat s-ar putea recăsători, conform Stirilorprotv.ro.