Giganții din retail au dat marea lovitură în 2018. Marile rețele de magazine au avut un plus fabulous anul trecut, 6,4 miliarde de lei. În afară de cei de la Cora toți jucătorii internaționali și-au majorat vânzările. Profitul nu a fost însă la fel de mare.

Kaufland, Carrefour și Lidl rămân de neclintit pe primele trei poziții, în timp ce pe locul al patrulea este Profi, care a făcut un salt remarcabil de trei poziții. Și Mega Image a mai urcat o poziție, devansându-i pe Auchan și Metro. Selgros, Rewe, Cora și dm drogerie markt au avut cifre identice ca-n 2017.

Germanii de la Kaufland rămân liderul pieței locale de retail, cu o cifră de afaceri de 10,88 de miliarde de lei, cu 8% mai mult decât anul trecut. Profitul net s-a situat și el pe un trend ascendent, rata de creștere fiind de 17% față de 2017, până la pragul de 788 de milioane de lei.

Carrefour a depășit, la rândul său, pragul de 10 miliarde de lei, devenind un competitor tot mai de temut pentru prima poziție în clasament.

La rândul lor, cei de la Lidl, au avut o rată de creștere de două cifre atât din prisma cifrei de afaceri, cât și a profitului, conform magazinulprogresiv.ro.