După cum puteaţi citi şi mai devreme pe site-ul nostru, Bucureştiul a revenit în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Prefectul Traian Berbeceanu vine acum cu încă o informaţie care îi va bucura pe locuitorii Capitalei.

Bucureştiul intrase în scenariul roşu anul trecut, pe 19 octombrie. Bilanţul publicat de Grupul de Comunicare Strategică astăzi, 20 ianuarie, indică o rată de infectare de 2,96 la mia de locuitori. Asta înseamnă automat revenirea la scenariul galben.

Traian Berbeceanu, anunţ important privind măsuri de relaxare în Bucureşti

După publicarea acestui bilanţ, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a făcut şi el un anunţ important. Bucureştenii s-ar putea bucura în curând din nou de mersul la cinematografe, restaurante, baruri sau săli de jocuri de noroc.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Traian Berbeceanu afirmă că situaţia va fi urmărită de autorităţi şi în următoarele 48 de ore. Dacă tendinţa se menţine, atunci va fi convocată o şedinţa a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, iar anumite măsuri ar putea fi relaxate.

Prefectul Capitalei i-a îndemnat pe bucureşteni să respecte cu stricteţe, în continuare, măsurile de protecţie în vigoare acum. Dacă asta se va întâmpla, măsurile de relaxare ar putea deveni chiar şi mai generoase, promite Berbeceanu pe Facebook.

Mesajul integral al prefectului Capitalei

“Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori.

Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare,  printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”

– redeschiderea activităților “la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin