Anunț major pentru utilizatorii WhatApp. Intră în vigoare de astăzi

Vești excelente pentru utilizatorii WhatsApp. Vor putea accesa o nouă funcție pe care o așteptau de multă vreme, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Indiferent de sistemul de operare pe care îl au, aceștia pot realiza începând cu ziua de joi, 4 martie, apeluri audio şi video din cadrul versiunii de desktop a aplicaţiei.

Mai exact, potrivit ultimelor informații, joi, WhatsApp a activat o nouă funcție. Este vorba de funcția privind comunicarea video și audio pentru desktop. Nouă funcție este disponibilă de acum în cadrul aplicaţiilor de Windows, dar şi Mac.

De menționat este faptul că, noua măsură face parte din planul de optimizare a versiunii pe care aplicația o are deja pe PC.  Toți utilizatorii trebuie să știe însă că apelurile audio şi video făcute cu versiunea de desktop vor fi criptate, la fel ca cele iniţiate de pe dispozitivele mobile.

Anunțul a fost făcut chiar de WhatsApp pe site-ul oficial.

Vești bune pentru utilizatorii WhatsApp

La finalul 2020, WhatApp a făcut o pre-lansare a acestei noi funcții. În cadrul acestui proces, s-a dat acces unui număr limitat de utilizatori, însă începând de joi, toţi utilizatorii WhatsApp au, sau vor avea cât de curând, acces la noile facilităţi.

Spre deosebire de interfața de pe smartphone, pe dekstop se pot realiza apeluri audio şi video doar între două persoane, lipsind astfel suportul pentru grupurile de utilizatori. Totuși, WhatsApp caută soluții pentru utilizatori așa că anunță că va oferi suport și ajutor pentru grupuri în viitor, însă nu a fost precizată nici o dată cu privire la acest aspect.

După WhatsApp, și Facebook intenționează să extindă interoperabilitătea între cele trei servicii de comunicare pe care le deţine – Messenger, WhatsApp şi Instagram Direct.

Primii pași făcuți de Facebook au fost introducerea posibilității trimiterii şi primirii mesajelor între Messenger şi Instagram, de care foarte mulți utilizatori s-au declarat încântați.