George Mihăiță, cunoscut pentru rolurile sale remarcabile în lumea cinematografiei, a reușit să se mențină în formă și să arate bine la vârsta de 75 de ani. Actorul a dezvăluit că pentru el, secretul unei vieți sănătoase constă într-o combinație de factori.

George Mihăiță a vorbit despre secretul unei vieți sănătoase

Actorul subliniază că stilul de viață adoptat de-a lungul anilor este la fel de important ca și exercițiile fizice și mentale. Unul dintre obiceiurile sale este practicarea exercițiilor mentale.

„Nu cred că ține numai de asta, ci și de modul în care ți-ai ales să trăiești viața. Trebuie exerciții foarte multe, atât mentale, cât și fizice. În general, trebuie să fii atent cu viața ta”, a declarat George Mihăiță pentru Cancan.

De asemenea, actorul mai spune că acordă o mare atenție exercițiilor fizice, care îl ajută să-și mențină vitalitatea. Printre activitățile sale preferate se numără mersul pe jos, plimbatul cu bicicleta și mersul la bazin.

Exercițiile fizice sunt la fel de importante pentru un stil de viață sănătos

Una dintre experiențele sale legate de exercițiile fizice a avut loc în timpul filmărilor pentru serialul „Clanul”, în care a trebuit să intre într-o piscină. Producătorii serialului au fost surprinși atunci de faptul că George Mihăiță știe să înoate, iar actorul a povestit cu umor această întâmplare.

„Merg pe jos, merg cu bicicleta, merg la bazin. Când am avut o scenă în care intram în piscina mea, a lui Bebe Măcelaru. Și m-au întrebat de la producție, aproape speriați, dacă știu să înot. Păi ce e aia? Nu am decât 75 de ani, nu am 90 și! (…) Ești foarte drăguț, dar până în 100!”, a mai spus marele actor.

George Mihăiță a vorbit și despre familia sa, mai ales despre nepoțel care-i aduce mereu zâmbetul pe buze și pentru care este dispus să facă orice.

„Da, un nepoțel, ca să spun așa, din partea fiului cel mare, e în clasa a doua, se bucură, aude în dreapta și în stânga. Dar important e să se bucure și familia. Și se bucură familia mea, dar cel mai important pentru mine, ca actor, este să se bucure telespectatorii. Asta e bucuria oricărui actor, să ajungi să pătrunzi în sufletul spectatorului sau telespectatorului cu ceea ce faci”, a mai spus George Mihăiță.

George Mihăiță: Un artist multifuncțional al scenei românești

G. Mihăiță, născut la 23 septembrie 1948 în Moreni, Dâmbovița, este o prezență marcantă în peisajul artistic românesc, fiind cunoscut atât ca actor, cât și ca regizor. Cu o carieră bogată și diversificată, George Mihăiță a avut numeroase roluri memorabile, atât pe scenă, cât și pe ecranul mare.

Educație și începuturi în carieră pentru George Mihăiță

G. Mihăiță a absolvit în 1971 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, unde a fost îndrumat de profesoara Sanda Manu. Încă din tinerețe, a dovedit un talent excepțional și o pasiune indiscutabilă pentru artă. A debutat pe scena Teatrului de Comedie din București, teatru al cărui director a devenit în anul 2000.

George Mihăiță: Roluri memorabile

Pe parcursul carierei sale, George Mihăiță a interpretat numeroase roluri, atât în piese de teatru, cât și în filme. Dintre rolurile sale cele mai notabile, amintim cele din piese ca „Poker”, „Ubu înlănțuit”, „Revizorul” și „În plină glorie!”. De asemenea, a avut apariții remarcabile în filme precum „Reconstituirea”, „Veronica”, „Ultimele zile ale verii” și „Moromeții 2”.

Premii și distincții

Recunoașterea talentului său a venit și sub forma premiilor. Printre cele mai notabile premii obținute de G. Mihăiță se numără Premiul UNITER pentru cel mai bun actor într-un rol principal și premiul pentru cea mai bună interpretare masculină la Festivalul Național de Comedie de la Galați.

Activități diverse

Pe lângă cariera sa în teatru și film, G. Mihăiță s-a implicat și în alte activități. A fost directorul revistei „Salut” și a propus Parlamentului României instituirea Zilei Adolescentului, idee care a fost ulterior adoptată.

George Mihăiță este fără îndoială unul dintre cei mai valoroși și versatili artiști ai României. Contribuția sa la cultura românească este inestimabilă, iar dedicarea și pasiunea sa pentru artă se reflectă în fiecare rol pe care l-a interpretat. Prin toată activitatea sa, George Mihăiță reușește să inspire generații întregi de artiști și să lase o moștenire culturală impresionantă.