Voluntarii corporate pot deveni „Exploratori pentru o zi” în cadrul programului educațional Ajungem MARI și se pot implica: fie în minim 6 ieșiri cu copiii în afara centrelor alături de alți voluntari sau de personalul din centre, fie în vizite interactive de orientare profesională la sediul companiei în care sunt angajați. Toate activitățiile au rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. 

 „Am identificat în cei 3 ani și jumătate de la lansarea programului, din ce în ce mai mulți voluntari angajați ai marilor companii din România care își doreau foarte tare să ajute copiii din centre, însă datorită programului lor foarte încărcat, nu au reușit să respecte programul standard de voluntariat și să dedice cele 3 ore pe săptămană copiilor. Venim astfel în întâmpinarea nevoilor lor cu acestă propunere de voluntariat corporate, în care am redus numărul de ore pentru voluntarii corporate și în care încercăm să folosim experiența lor profesională în beneficiul copiilor”, susține Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

Primul pas pentru înscrierea în programul de voluntariat corporate este ca minim 10 angajați dintr-o companie să își dorească să devină voluntari Ajungem Mari și să se înscrie împreună trimițând un e-mail la [email protected], cu subiectul „voluntariat corporate”.

Activitățile vor fi adaptate în funcție de disponibilitatea voluntarilor corporate și vor fi organizate atât în timpul săptămânii, cât și în weekend-uri, se arată în sursa citată. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.ajungemmari.ro.