Astfel, 500 de salariaţi conduşi de Corneliu Cernev, preşedintele Comitetului de Criză, au început protestele nemulţumiţi de plata salariilor, lipsa unui viitor, neîncredere în procesul de privatizare.

"S-a încheiat orice formă de încredere în oricine. Nimic nu s-a respectat din ce am discutat aici de atâtea ori cu reprezentanţii statului, avem conturi blocate, nu avem viitor. Unde este creditul, banii pentru fluxul de producţie? Oamenii sunt disperaţi", a declarat Cernev.

De cealaltă parte, Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim, a declarat pentru Agerpres că ce se petrece miercuri pe platformă nu este decât o formă de manipulare.

"Acolo cineva instigă la dezordine, oamenii nemulţumiţi iau de bun orice li se strigă la portavoce. Şi nu face deloc bine acest lucru. Azi, la ora 11, la sediul Ministerului Economiei se reia negocierea Contractului de Privatizare, iar noi venim ca invitaţi din partea lui Dan Diaconescu. Mai mult, domnul ministru Chiţoiu ne-a declarat foarte sigur următorul lucru: dacă Dan Diaconescu nu are bani şi această privatizare eşuează, se vor găsi soluţii pentru a reporni într-un fel combinatul, pentru a se plăti salariile şi pentru a gândi o strategie nouă şi pertinentă de privatizare cu specialişti în domeniu", a precizat Diculoiu.

În urma procesului de privatizare care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, pachetul majoritar de acţiuni de la S.C. Oltchim a revenit lui Dan Diaconescu.