Aceste directive, primele la nivel naţional, au fost emise de Administraţia Federală de Aviaţie (FAA) şi vizează dronele cu o greutate maximă de 25 de kilograme, scrie Agerpres. 

Printre aceste cerinţe figurează şi aceea ca proprietarii acestor drone să treacă printr-un examen scris şi prin controalele de securitate la care sunt supuşi piloţii de avioane. 

În plus, vor fi interzise zborurile nocturne şi cele deasupra persoanelor. 

De asemenea, noile norme stabilesc că aceste aeronave fără pilot vor trebui să păstreze o distanţă de cel puţin opt kilometri faţă de aeroporturi şi să zboare întotdeauna la o altitudine mai mică de 122 de metri. 

În octombrie, FAA a anunţat obligativitatea ca toţi operatorii de drone de divertisment să se înregistreze pentru a putea fi identificaţi posibilii infractori. 

Companii precum Google, Amazon şi DHL sunt în prezent în faza de probe pentru utilizarea dronelor în vederea expedierii de produse şi FAA poartă discuţii în acest sens cu cele trei companii. 

Conform Casei Albe, estimările din sector semnalează că, în următorii zece ani, dronele pentru scopuri comerciale ar putea genera peste 82 miliarde dolari economiei SUA şi să susţină până la 100.000 de locuri de muncă. 

La începutul lui 2015, preşedintele SUA, Barack Obama, s-a pronunţat pentru impunerea unor reguli pentru utilizarea comercială şi de divertisment a dronelor, o industrie în expansiune, după ce unul dintre aceste aparate s-a prăbuşit în grădinile Casei Albe, notează Agerpres. 

La puţin timp, FAA a prezentat o primă variantă a normelor emise marţi şi Casa Albă a publicat un memorandum semnat de preşedinte pentru a se asigura că agenţiile guvernamentale care utilizează aceste aeronave în domenii precum agricultura sau securitatea frontierelor să o facă respectând viaţa privată şi libertăţile civililor.