"Creşterea salariului minim va avea două consecinţe importante asupra salariaţilor cu venituri mici. Cei mai mulţi dintre ei vor primi un salariu mărit, care va creşte venitul familial şi astfel o parte din aceste familii vor ieşi de sub pragul sărăciei", se arată într-un raport al organizaţiei guvernamentale americane Congressional Budget Office, citat de Logec.ro.

"Dar probabil unele slujbe pentru muncitorii slab remuneraţi vor fi eliminate, venitul majorităţii salariaţilor care vor ajunge şomeri va scădea substanţial, iar ponderea muncitorilor slab remuneraţi care au un loc de muncă se va reduce uşor", menţionează raportul.

Potrivit documentului, o majorare a salariului minim în SUA de la 7,25 la 10,10 dolari pe oră ar reduce cu 500.000 numărul locurilor de muncă, deşi ar creşte veniturile pentru 16,5 milioane de persoane. O creştere de la 7,25 la 9,00 dolari pe oră ar aduce un spor de venituri pentru 7,6 milioane de persoane, dar ar majora şomajul, deoarece 100.000 de persoane şi-ar pierde joburile.