Compania Time Warner Cable a fost data in judecata de catre primaria orasului Los Angeles, pentru serviciile necorespunzatoare pe care le-a asigurat abonatilor la televiziunea prin cablu.

Cel mai probabil, compania americana, principalul furnizor de televiziune prin cablu din L.A., va fi amendata cu zeci de milioane de dolari pentru publicitatea mincinoasa pe care a practicat-o si serviciile de proasta calitate.

Autoritatile cer cate 2.500$ pentru fiecare abonat inselat si 5.000 de dolari in cazul in care este vorba despre persoane cu handicap fizic sau in varsta.

Mai multe sute de abonati s-au plans ca receptioneaza prost posturile de televiziune sau au pobleme cu reteaua de internet, in timp ce altii au fost obligati sa plateasca pentru servicii de care nu au beneficiat. Time Warner isi asigura abonatii in pliante ca nu va scumpi abonamentul, insa, in schimb, a intrerupt emisia unor canale precum Animal Planet si Turner Classic Movies. Pana la urma, abonatii au platit in plus pentru a ajunge la acelasi numar de canale receptionate, dar la alt pret.

Time Warner, se arata in dosar, nu a raspuns in timp util reclamatiilor telefonice ale clientilor, iar unii angajati s-au dovedit a fi nepoliticosi sau slab pregatiti.

Data: 6 iunie 2008

Sursa: CNN