Polițiștii din București au fost foarte ocupați în weekend, controlând la sânge agenții economici din Capitală cu privire la respectarea măsurilor impuse de autorități pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, peste 3.300 de mari magazine, magazine de cartier şi terase, precum şi peste 3.100 de mijloace de transport au fost verificate de poliţişti la sfârşitul săptămânii trecute, în Capitală, fiind date amenzi de peste 600.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Peste 2200 de sancţiuni contravenţionale

”În intervalul 30 octombrie – 01 noiembrie a.c., Direcţia Generală de Poliţie a Municipului Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti au acţionat în vederea verificării modului în care sunt respectate prevederile legale privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost verificate aproximativ 3310 de obiective reprezentând: pieţe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar şi magazine de cartier, terase. De asemenea au fost efectuate controale în 3160 de mijloace de transport în comun de suprafaţă, dar şi de subteran”, anunţă luni Poliţia Capitalei.

În cadrul acţiunii, au fost legitimate peste 11.600 de persoane şi iar în urma verificărilor privind modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, au fost constatate şi aplicate peste 2200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 599.000 de lei.

555 de noi cazuri duminică

Activităţiile s-au desfăşurat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor , Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Trebuie precizat că Municipiul Bucureşti , cu 555 de noi cazuri, se află în fruntea listei cu zonele în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri noi confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În total, 5.324 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional.