Verificările au fost efectuate de către polițiști de la Direcţia Generală a Municipiului Bucureşti, împreună cu specialişti ai Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, potrivit agerpres.ro

Aceștia au acţionat în pieţele şi complexurile comerciale din Sectoarele 1 şi 6 pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.

Au fost verificaţi mai mulţi operatori economici

„În timpul acţiunilor desfăşurate au fost verificaţi mai mulţi operatori economici ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor piscicole, iar în urma controalelor efectuate au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 70.000 lei, pentru deficienţe pe linia modului de asigurare a pazei bunurilor şi valorilor şi a modului de depozitare şi comercializare a produselor piscicole”, este transmis într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

De asemenea, a fost indisponibilizată şi distrusă o cantitate de aproximativ 140 kg peşte, de diferite sortimente.

Trebuie menționat că la punctul de lucru a două societăţi au fost găsite cantităţi de peşte pentru care nu se deţineau documente de provenienţă, fiind întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte.

Schimbări în Poliția Română

Ministerul Afacerilor Interne este decis să facă schimbări majore în Poliție. Demersul pus la cale urmărește diferenţierea Poliţiei Române de Poliţia Locală, cetățenii urmând să facă mai ușor deosebirea.

Ministerul Afacerilor Interne vrea să facă schimbări majore în cadrul Poliției. Cei de la MAI au anunțat că autospecialele de Poliţie au fost colantate în albastru şi galben, cu elemente de culoare verde fosforescent. Demersul este necesar, spun cei de la Interne, pentru a asigura vizibilitatea şi pe timp de ceaţă, dar şi pentru a se diferenţia de cele ale Poliţiei Locale.

„Autospecialele noi de Poliţie au fost recolantate în albastru şi galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea şi pe timp de ceaţă, autocolantele fiind de calitate foarte ridicată. Totodată, acest demers a fost necesar pentru ca cetăţenii să poată diferenţia autovehiculele Poliţiei Române de cele ale Poliţiei Locale”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.