„În urma rectificării bugetare la nivel naţional, municipiul Bucureşti a primit zero lei, în condiţiile în care doar Primăria Capitalei a cheltuit în această perioadă de criză sanitară 10 milioane de euro, reducând sau anulând alte proiecte care, de asemenea, erau necesare Capitalei.

Faptul că am putut să cheltuim aceşti bani pentru bucureşteni este un lucru bun, lucrul rău este acela că nu mai sunt bani (…). Am făcut solicitări pentru a ni se acorda posibilitatea, deci a ni se aproba să putem contracta un împrumut de la Trezorerie sau de la băncile comerciale.

Încă suntem în aşteptarea acestui acord din partea centralei care acordă astfel de aprobări pentru toate autorităţile publice locale. Suntem într-un impas financiar, dar nu vrem să abdicăm”, a spus Firea, în şedinţa CGMB de joi.

Gabriela Firea a declarat că oamenii nu pot fi lăsați fără medicamente

„Ca un prim pas în aşteptarea şi a unor măsuri constructive din partea Executivului, vom face relocări în cadrul aparatului propriu, în special pentru ASSMB (…) şi, de asemenea, pentru Direcţia noastră generală de asistenţă socială, care trebuie să primească urgent 2 milioane de euro, deoarece asigură masă caldă sau produse de strictă necesitate pentru mii de beneficiari din Municipiul Bucureşti.

Nu putem să-i lăsăm pe oameni fără hrană, fără medicamente, fără aprovizionarea şi dotarea spitalelor. Acestea sunt servicii esenţiale, sunt servicii vitale şi efortul nostru de astăzi al meu e de a vă explica şi de a va propune, dar al dumneavoastră e de a vota.

Sunt convinsă că veţi înţelege că menirea noastră aceasta este – să venim în sprijinul populaţiei”, le-a spus Firea consilierilor generali, referitor la proiectul de rectificare bugetară de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

Activitățile Centrului pentru Seniori trebuie dezvoltată

Gabriela Firea a spus, referitor la un alt proiect, că este necesară dezvoltarea activităţilor Centrului pentru Seniori din Municipiul Bucureşti, menţionând că au fost distribuite persoanelor care au sunat pachete cu alimente de bază, măşti, mănuşi, dezinfectanţi, din donaţii.

„S-a cam pus punct acestor donaţii, nu s-au mai primit în ultima perioadă şi e normal să continuăm să sprijinim seniorii din Bucureşti, mai ales că aceştia au foarte mare nevoie. În urma anchetelor sociale făcute, nu au existat situaţii în care cineva să aibă şi bani la dispoziţie şi familia aproape şi practic să dorească să ia un lucru care ar fi fost dedicat unei alte persoane aflate în nevoie”, a adăugat Firea.